(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Xlamidioz — Chlamydia trachomatis bakteriyasi qo‘zg‘atadigan eng keng tarqalgan jinsiy yo‘l bilan yuqadigan infeksiya bo‘lib, ko‘pincha asemptomatik kechadi va ayollarda bepushtlik, ektopik homiladorlik, surunkali tos yallig‘lanishi kabi jiddiy asoratlarga olib kelishi mumkin. Ushbu maqola Chlamydia trachomatis infeksiyasida organizmning immun javob mexanizmlari va zamonaviy diagnostika yondashuvlarini batafsil yoritadi.