(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Meda osti bezi uning endokrin va ekzokrin funksiyalari, shuningdek metabolizmni boshqarishdagi roli bilan organizm uchun muhim a’zodir. Mazkur loyiha ishida meda osti bezining anatomik va mikroskopik tuzilishi, gormon faoliyati va klinik ahamiyati ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilindi. Natijalar meda osti bezining murakkab tuzilishi, gormon ishlab chiqarish mexanizmlari va jarrohlik amaliyotida ahamiyatini chuqur tushunishga yordam berishini ko‘rsatdi.