(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining taniqli namoyandalaridan biri bo‘lgan Shukur Xolmirzayevning “Ko‘kboy” hikoyasi badiiy va mazmuniy jihatdan tahlil qilinadi. Hikoya markazida qahramon Qalandar aka va uning topib olgan kuchukchasi Ko‘kboyning hayotiy tajribalari, sadoqati, fidoyiligi va inson bilan hayvon o‘rtasidagi chuqur ruhiy bog‘liqligi yotadi. Hikoyada sadoqat, mehr-muhabbat, hayotiy qarorlar, tabiat bilan uyg‘unlik va inson ruhiyati badiiy vositalar orqali ifodalanadi. Maqolada hikoyadagi qahramonlar tizimi, muallifning realizmga asoslangan uslubi, shuningdek, hikoyaning ijtimoiy va ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi.