(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ispan va o‘zbek tillarida milliy taom nomlarining lingvokulturologik xususiyatlari til va madaniyatning o‘zaro bog‘liqligini taom nomlari orqali o‘rganadi. Lingvokulturologiya (tilshunoslik va madaniyatshunoslikning sintezi) nuqtai nazaridan, taom nomlari milliy identifikatsiyani, tarixiy va geografik kontekstni aks ettiradi.