(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada Shukur Xolmirzayevning adabiy-tanqidiy qarashlari uning badiiy ijodi bilan uzviy bog‘liq holda tahlil qilinadi. Yozuvchining adabiyot, yozuvchi shaxsi, badiiy haqiqat, kitobxon didi, hikoya janri, esse tabiati hamda milliy va umuminsoniy mezonlar haqidagi fikrlari bir butun estetik tizim sifatida ko‘rib chiqiladi.