(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada shaxsiy va jamoat gigienasiga rioya qilishning tibbiy, ijtimoiy va profilaktik ahamiyati asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda gigiena tushunchasining mazmuni, qo‘l gigienasi, tana, kiyim-kechak, ovqatlanish, ichimlik suvi, sanitariya tugunlari, ta’lim muassasalari, jamoat transporti va ish joylarida gigienik me’yorlarga rioya etishning sog‘liqni saqlashdagi o‘rni yoritildi