(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada tanani chiniqtirishning nazariy va amaliy asoslari zamonaviy fiziologiya, gigiyena, sport tibbiyoti va profilaktika tamoyillari asosida yoritildi. Chiniqtirish organizmni sovuq, issiq, namlik, quyosh nuri va ochiq havoning o‘zgaruvchan ta’sirlariga bosqichma-bosqich moslashtiruvchi tizimli jarayon sifatida talqin qilindi. Tadqiqotning maqsadi chiniqtirishning biologik mexanizmlari, uni to‘g‘ri tashkil etish shartlari, yosh va individual xususiyatlarga bog‘liq jihatlari hamda sog‘lom turmush tarzidagi o‘rnini ochib berishdan iborat bo‘ldi.