(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada madaniy-ma’rifiy muassasalarda inklyuziv faoliyatni tashkil etishning nazariy-huquqiy asoslari hamda zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Inklyuzivlik tamoyilining madaniyat sohasida qo‘llanishi, nogironligi bo‘lgan shaxslar hamda ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlarning madaniy hayotdagi ishtirokini ta’minlash mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida inklyuziv madaniy muhitni shakllantirishga qaratilgan normativ-huquqiy hujjatlar va xalqaro tajribalar o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida madaniy-ma’rifiy muassasalarda inklyuziv faoliyatni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy xulosalar hamda amaliy takliflar ishlab chiqilgan.