(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada tilning millat hayotidagi o‘rni, uning milliy o‘zlikni shakllantirishdagi ahamiyati, ma’naviyat va madaniyat bilan uzviy bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. O‘zbek tilining tarixiy taraqqiyoti, davlat tili sifatidagi maqomi hamda globallashuv sharoitida tilni asrash masalalari yoritiladi. Til millat qiyofasining asosiy ko‘zgusi ekani dalillar asosida ochib beriladi.