(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi birikma shaklli frazemalarning struktur-semantik transformatsiyasi muammolari tizimli, funksional-pragmatik va diskursiv yondashuvlar asosida tadqiq etiladi. Nutqiy realizatsiya jarayonida frazeologik birliklarning qisqarish, kengayish hamda komponentlar almashinuvi orqali modifikatsiyalanishi, transformatsiyalangan iboralarning uslubiy-stilistik imkoniyatlari va semantik-pragmatik polifunksional tovlanishlari kontekstual omillar kesimida daliliy misollar asosida tahlil qilinadi va umumlashtiriladi.