(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlari rivojlanishining huquqiy asoslari tizimli tahlil qilinadi. Tadbirkorlik erkinligi, xususiy mulk daxlsizligi, shartnoma erkinligi, davlat xizmatlari va ruxsat berish tartib taomillarini soddalashtirish, nazorat tekshiruvlarining huquqiy cheklovlari, tadbirkor huquqlarini institutsional himoya qilish hamda oilaviy tadbirkorlik kabi yo‘nalishlar yagona normativ mexanizm sifatida yoritiladi.