(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada gender madaniyat tushunchasi, uning ijtimoiy-psixologik va madaniy asoslari, talabalik davrida mazkur madaniyatning shakllanish bosqichlari, gender stereotiplarga qarshi kurashish yo‘llari va zamonaviy ta’limda gender yondashuvning roli keng yoritilgan. Gender tengligi prinsipi fuqarolik jamiyatining asosiy tamoyillaridan biri sifatida tahlil qilinadi