(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada stress tushunchasining ilmiy mohiyati, uning kelib chiqish sabablari hamda inson organizmiga ko‘rsatadigan fiziologik va psixologik ta’siri kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Stress organizmning tashqi va ichki omillarga nisbatan moslashuv reaksiyasi sifatida qaralib, uning qisqa muddatli va surunkali shakllari o‘rtasidagi farqlar yoritiladi