(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Sellyuloza atsetat — sellyulozaning atsetillangan hosilasi bo‘lib, yuqori molekulyar birikmalar sinfiga mansub muhim polimer material hisoblanadi. U mexanik mustahkamlik, shaffoflik, kimyoviy barqarorlik va ekologik nisbatan xavfsizlik xususiyatlari bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada sellyuloza atsetatning olinishi, asosiy reaksiya mexanizmi, texnologik sharoitlar, katalizatorlarning roli hamda mahsulot sifatiga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, sellyuloza atsetatning sanoatdagi qo‘llanish yo‘nalishlari va istiqbolli tadqiqot yo‘nalishlari yoritiladi.