(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy implantologiyada ishlatiladigan turli xil suyaklar va suyak o‘rnini bosuvchi materiallarning halollik (halal) jihatlari o‘rganildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, biomateriallarni tanlashda faqat tibbiy xavfsizlik emas, balki diniy me’yorlarga muvofiqlik ham muhim hisoblanadi. Maqolada hayvon manbali va sintetik suyak biomateriallarining halal standartlariga mosligi, sertifikatsiya tizimi va amaliy qo‘llanilishi muhokama qilinadi.