(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada tijorat banklarida likvidlikni baholash tizimi va uning samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Maqolada bankning likvidlik ko‘rsatkichlarini tahlil qilish, risklarni boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish va zamonaviy moliyaviy texnologiyalarni joriy etish asosida likvidlikni oshirish usullari yoritilgan. Shu bilan birga, xalqaro tajriba va ilg‘or metodologiyalar misol tariqasida keltirilgan.