(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada bachadon bo‘yni raki (BBR)ning etiologiyasi, patogenez xususiyatlari, sitologik tekshiruv usullarining (Pap-test va suyuq muhitli sitologiya) diagnostik ahamiyati hamda kasallikni oldini olishning zamonaviy profilaktik yo‘llari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Bachadon bo‘yni raki ayollar orasida keng tarqalgan onkologik kasalliklardan biri bo‘lib, uning asosiy sababi inson papilloma virusi (HPV) infeksiyasi hisoblanadi.