(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada korxonani boshqarish tizimida buxgalteriya hisobi, tahlil va auditning roli ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda buxgalteriya hisobi orqali moliyaviy ma’lumotlarni yig‘ish va qayta ishlash, tahlil vositalari yordamida qaror qabul qilishni qo‘llab-quvvatlash, shuningdek, audit jarayonlari orqali moliyaviy va iqtisodiy faoliyatni nazorat qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, bu uch qismli tizim korxona boshqaruvining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega.