(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Maqolada sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining mehnat bozoriga ta’siri, afzallik va kamchiliklari tahlil qilinadi. Hozirgi kunda barcha sohalarga sun’iy intellekt kirib bormoqda. Shu jumladan, iqtisodiy sohalarni ham chetlab o‘tib ketmadi. Sun’iy intelekt ayrim kasblarni hayotimizdan siqib chiqarayotgan bo‘lsa, zamonaviy kasblarni u kasblar o‘rniga qayta tiklanishiga ham sabab bo‘lmoqda. Tadqiqot natijalariga asoslanib, inson kapitalini rivojlantirish, ta’lim tizimini sun’iy intellekt sharoitiga moslashtirish va mehnat bozorini barqaror rivojlantirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ilgari suriladi.