(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola oziq-ovqat ishlab chiqarish jarayonida xalqaro standartlarni, jumladan ISO, HACCP va Codex Alimentariusning joriy etish samaradorligini tahlil qiladi. Maqola xalqaro standartlarning oziq-ovqat sanoatidagi ahamiyatini, ularning ishlab chiqarish, sifat nazorati va xavfsizlikka bo‘lgan ta’sirini ko‘rib chiqadi. Shuningdek, mazkur standartlarining amalga oshirilishi orqali ishlab chiqarish jarayonidagi samaradorlik va sifat darajasini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.