(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada idrok illyuziyalari tushunchasi, ularning kelib chiqish sabablari, asosiy turlari va psixologik mexanizmlari yoritilgan. Idrok illyuziyalari inson sezgi a’zolari orqali olinadigan axborotning miya tomonidan noto‘g‘ri talqin qilinishi natijasida yuzaga keladigan hodisa sifatida tahlil qilinadi. Vizual, eshitish va taktil illyuziyalar misolida idrokning subyektivligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, illyuziyalarning kundalik hayot, ta’lim va ilmiy tadqiqotlardagi ahamiyati ochib berilgan.