(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada diqqat va xotira psixokorreksiyasining nazariy asoslari, mazmuni hamda psixologik amaliyotdagi ahamiyati yoritilgan. Diqqat va xotira inson psixikasining asosiy bilish jarayonlari sifatida qaralib, ularni rivojlantirish va buzilishlarni bartaraf etishga qaratilgan psixokorreksion usullar tahlil qilinadi. Maqolada psixokorreksiya jarayonining bosqichlari, qo‘llaniladigan metodlar hamda ularning samaradorligi ilmiy manbalar asosida yoritilgan.