(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada emotsiyalarning inson idrok jarayoniga tanlovchan ta’siri psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Idrok jarayoni shaxsning ichki emotsional holati bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ijobiy yoki salbiy emotsiyalar atrof-muhitni qabul qilishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada emotsiyalarning idrok tezligi, aniqligi va subyektiv baholashga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan.