(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada psixologik va pedagogik eksperimentda sinaluvchi shaxsning o‘rni, faoliyati, motivatsiyasi va psixologik holati ilmiy-nazariy manbalar asosida keng yoritilgan. Eksperiment jarayonining ishonchliligi sinaluvchining individual xususiyatlari, faol qatnashuvi va topshiriqlarni bajarish sifati bilan bog‘liqligi tahlil qilindi. Shuningdek, eksperimental tadqiqotda huzur yaratish, stimullarni to‘g‘ri tanlash hamda metodikaning sinaluvchi yoshiga mosligini ta’minlash kabi muhim omillar ko‘rib chiqildi.