(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu akademik maqola O’zbekiston Respublikasi davlat muassasalarida ish haqi hisobining murakkab mexanizmlarini, uning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda ish haqi hisobini tartibga soluvchi asosiy huquqiy baza, davlat xodimlari ish haqining tarkibiy qismlari, hisoblash metodologiyasi, soliqqa tortish va majburiy to’lovlar tizimi atroflicha ko’rib chiqiladi.