(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola ipoteka bozorining nazariy asoslarini chuqur tahlil qiladi. Talab va taklif mexanizmlari, foiz stavkalari va ularning kutilmalar kanali, risk boshqaruvi, sekuritizatsiya, kapital yetarliligi, likvidlik, moliyaviy akselerator, kredit kanali, hamda uy-joy narxlari dinamikasining makroiqtisodiy ko‘rsatkichlar bilan o‘zaro ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ipoteka bozorining barqarorligi uchun institutsional dizayn va siyosiy choralar nazariy nuqtai nazardan baholanadi.