(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida yengil atletika bo’yicha to’garak mashg’ulotlarining hozirgi holati va takomillashtirish yo’llari tahlil qilingan. Tadqiqot an’anaviy o’qitish usullaridan individual ko’rinishda yuklamani taqsimlash va tahlil qilish vositalarini birlashtirishga asoslangan innovatsion modelga o’tish ta’kidlangan. Talabalarning jismoniy imkoniyatlariga qarab tasniflaydigan "modulli farqlash" tizimini taklif qilingan. Eksperimental natijalar shuni ko’rsatadiki, aylanma mashg’ulotlar va video-tahlil usullarini qo’llash talabalarning tezlik-kuch ko’rsatkichlarini va umumiy sport motivatsiyasini sezilarli darajada oshirishi aniqlangan.