(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada bo’lajak o’qituvchilar darajasidagi talabalarning OTM larda kasbiy tayyorgarlik jarayonida metakompetensiyasini rivojlantirish uchun tashkiliy va texnologik yordamni ishlab chiqish va amalga oshirish ko’rib chiqiladi. "Zamonaviy tabiiy fanlar konsepsiyalari" akademik fanining mazmunidan foydalangan holda, maqolada mualliflarning ushbu fanni o’qitishga yondashuvining o’ziga xos jihatlari o’rganiladi. Asosiy shartlardan biri uni uchta asosiy shaklda (turlarda) - darsdan oldingi, auditoriya va darsdan keyingi davrda tashkil etish imkoniyatidir. Mualliflar tomonidan ishlab chiqilgan yondashuv mazmun jihatidan keng qamrovli, metodologik jihatdan boy va xilma-xil hamda tashkiliy jihatdan moslashuvchan.