(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada shaxs shakllanish jarayonida ijtimoiy muhitning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda oila, ta’lim muassasalari, tengdoshlar guruhi, ommaviy axborot vositalari hamda jamiyatdagi ijtimoiy munosabatlarning shaxsning dunyoqarashi, xulq-atvori va qadriyatlar tizimiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, biologik va ijtimoiy omillarning o‘zaro bog‘liqligi, ijtimoiylashuv jarayonining bosqichlari hamda shaxs kamolotida muhitning hal qiluvchi roli ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi. Maqola psixologiya va pedagogika yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar hamda ushbu soha mutaxassislari uchun mo‘ljallangan.