(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada o‘smirlik davrida psixik rivojlanish jarayonlari biologik, tibbiy va psixologik jihatdan keng qamrovda tahlil qilingan. O‘smirlik davri organizmda chuqur morfofiziologik o‘zgarishlar, gormonal qayta tuzilishlar va markaziy asab tizimining yetilishi bilan tavsiflanadi. Ushbu jarayonlar psixik holat, xulq-atvor, emotsional reaktivlik, tafakkur va shaxs shakllanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada pubertat davrining neyrofiziologik asoslari, stress va psixosomatik kasalliklar, psixik buzilishlarning oldini olish masalalari ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari tibbiy-psixologik yondashuv asosida o‘smirlar bilan ishlashning ahamiyatini ko‘rsatadi.