(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada talab va taklif elastikligi bozor mexanizmining muhim analitik vositasi sifatida chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Narx, daromad va boshqa omillar o‘zgarishi sharoitida talab va taklif hajmining qay darajada va qaysi yo‘nalishda javob qaytarishini aniqlash elastiklik tushunchasi orqali izohlanadi. Tadqiqotda talab va taklif elastikligining nazariy asoslari, ularning turlari hamda bozor muvozanatiga ta’siri izchil yoritiladi. Shuningdek, elastiklik ko‘rsatkichlarining iqtisodiy siyosat, soliq tizimi va ishlab chiqaruvchilar strategiyasini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi. Olingan xulosalar elastiklik tushunchasini chuqur anglash bozor jarayonlarini prognoz qilish va samarali iqtisodiy qarorlar qabul qilishda muhim ahamiyat kasb etishini tasdiqlaydi.