(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida moliya tizimining transformatsiyasi, moliyaviy munosabatlarning raqamlashtirilishi va moliyaviy institutlar faoliyatining yangi shakllari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning moliya sohasiga jadal kirib kelishi natijasida yuzaga kelayotgan institutsional o‘zgarishlar, moliyaviy vositachilikning qisqarishi, tranzaksiya xarajatlarining kamayishi va moliyaviy xizmatlar ommaviylashuvining iqtisodiy oqibatlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari raqamli moliya sharoitida moliyaviy barqarorlik, shaffoflik va samaradorlikni ta’minlash masalalarini ilmiy nuqtai nazardan yoritishga xizmat qiladi.