(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada moliyaviy nazorat tizimining davlat va xo‘jalik yurituvchi subyektlar faoliyatidagi ahamiyati, uning iqtisodiy boshqaruv mexanizmidagi o‘rni hamda samaradorligini oshirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda moliyaviy nazoratning nazariy asoslari, funksional vazifalari va institutsional tuzilmasi keng yoritilib, byudjet mablag‘laridan foydalanish samaradorligini ta’minlashdagi roli ochib beriladi. Ilmiy izlanish davomida moliyaviy nazoratning oldini oluvchi va tahliliy funksiyalarini kuchaytirish, shaffoflikni ta’minlash hamda raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali nazorat tizimini modernizatsiya qilish zarurati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari moliyaviy intizomni mustahkamlash, moliyaviy xavfsizlikni ta’minlash va iqtisodiy barqarorlikka erishishda moliyaviy nazoratning strategik ahamiyatini tasdiqlaydi.