(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Qaraqalpaq xalqı ázelden sózge sheshen, kúndelikli sóylewin naqıl-maqallar menen sóyleytuǵın xalıq. Sonıń ushın da, naqıl-maqallardı «atalar sózi» boladı desek qátelespegen bolamız. Naqıl-maqallar ózi az sóz benen kóp máni beretuǵın, sózdiń mánisin ańlawdı talap etetuǵın qısqa tujırımlı sózler esaplanadı.