(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada ekologik monitoring tushunchasi, uning shakllanishi va rivojlanish bosqichlari, asosiy vazifalari hamda atrof-muhitni muhofaza qilishdagi ahamiyati tahliliy yondashuv asosida yoritilgan. Ekologik monitoringning turlari, usullari va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilib, zamonaviy texnologiyalar asosida monitoring tizimlarini takomillashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari ekologik xavfsizlikni ta’minlash va barqaror rivojlanishga erishishda muhim ahamiyat kasb etadi.