(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Bugungi kunda ilm-fan texnologiyalari jadal rivojlanib bormoqda. Bu esa barcha sohalar, shuningdek, tillarni ham rivojlanib, zamonaviy texnologiyalarga moslashishi, internet tiliga aylanishiga olib kelmoqda. Bu esa o‘z navbatida tillarning yashab qolishi uchun kurashi alohida o‘rin tutadi. Ushbu yo‘nalishda bir qator til korpuslari tuzilayotgani bejiz emas. Buning uchun esa albatta terminlar bazasiga ehtiyoj sezamiz.