(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada mexanik sariqlikning zamonaviy patofiziologik mexanizmlari, xususan, o‘t yo‘llarining obturatsiyasi, bilirubin almashinuvi buzilishlari, gepatotsitar jarohatlanish, sistemali yallig‘lanish va ko‘p a’zoli disfunktsiya sindromi (MODS)ning rivojlanish ketma-ketligi yoritiladi. Mexanik sariqlikning murakkab patogenezida oksidativ stress, endotelial disfunktsiya, nekroz-apoptoz jarayonlari hamda mikrotsirkulyator buzilishlarning o‘rni ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.