(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola ko‘chmas energetik qurilmalarda muqobil yonilg‘ilardan foydalanish texnologiyalarini takomillashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada quyosh, shamol, biogaz, geotermal energiya kabi muqobil energiya manbalarining amaliy qo‘llanilishi va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ularning ekologik ta‘siri, energiya tejamkorligi va iqtisodiy samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Maqolada ko‘chmas energetik ob’ektlarda muqobil energiya texnologiyalarini joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan. Tadqiqot natijalari muqobil energiya tizimlarini rivojlantirish va ularni barqaror energiya manbai sifatida qo‘llash imkoniyatlarini ko‘rsatadi.