(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada yuridik matnlardagi intertekstual bog’lanishlarning shakllari, ularning til va madaniyatlararo tarjimada qanday aks etishi, shuningdek, o‘zbek tilidagi ilmiy manbalar asosida mazkur bog’lanishlarning lingvistik, semantik va huquqiy talablari yoritiladi. Yuridik matnlardagi referensial aloqalar, terminologik izchillik va metalingvistik birliklarning tarjimada o’zgarishi, shuningdek, tarjimonda uchraydigan asosiy muammolar tahlil etiladi. O’zbekistonlik tadqiqotchilar – M. Sheraliyeva (2025), F.Vohidova (2025), N. Masadikova (2023) va boshqalar ishlaridagi nazariy qarashlar asos qilib olingan.