(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada asosiy vositalarni joriy taʼmirlash xarajatlari hisobini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tashkilotlarda moddiy resurslarni samarali boshqarish va ularning xizmat muddatini uzaytirish uchun joriy taʼmirlash xarajatlarini aniq va shaffof hisobga olishning ahamiyati yoritiladi. Maqolada joriy taʼmirlash jarayonida uchraydigan iqtisodiy muammolar, mavjud hisob amaliyoti va uning kamchiliklari ilmiy manbalar asosida ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajribaga tayangan holda, joriy taʼmirlash xarajatlari hisobini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari hisob siyosatini optimallashtirish, resurslardan oqilona foydalanish va moliyaviy intizomni kuchaytirishga xizmat qiladi.