(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Punica granatum L. (anor) po‘stlog‘i kimyoviy tarkibi, tarkibidagi ekstraktiv moddalar guruhlari, ularning fizik-kimyoviy va biologik xususiyatlari, shuningdek zamonaviy tahlil metodlari asosida o‘rganilgan. Taninlar, polifenollar, flavonoidlar, organik kislotalar va alkaloidlarning ekstraksiya samaradorligi, ularning farmakologik ahamiyati hamda oziq-ovqat va farmatsevtika sanoatida qo‘llanilish imkoniyatlari ilmiy asoslangan holda tahlil qilindi. Maqola anor po‘stlog‘idan samarali biologik faol moddalar olish texnologiyalarini takomillashtirish uchun ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.