(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Qaraqalpaq folklorındaǵı gónergen sózlerdiń qollanılıw ózgesheliklerin, olardıń tariyxıy shıǵısın anıqlaw áhmiyetli máselelerdiń biri bolıp tabıladı. Solardıń ishinde ańızlardaǵı gónergen sózlerdi analizlew sol dáwirdegi xalqımızdıń tariyxın, ádebiy tildiń leksikasındaǵı ózgerislerdi anıqlawǵa járdem beredi. Maqalamızda qaraqalpaq folklorına kiretuǵın ańızlarda qollanılǵan gónergen sózler analiz qılınǵan, olar hár túrli kategoriyalar boyınsha bólinip, ańızlarda qalay qollanılǵanı haqqında jarıtıp berilgen. Bul jumısımız ana til hám tariyxıy miyraslarǵa bolǵan húrmetti oyatıwǵa, oqıwshılarda milliy qádiriyattı ańlawǵa járdem beredi.