(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu ishda diqqatga ta’sir qiluvchi psixologik omillar yoritib beriladi. Diqqatning shakllanishi, uning barqarorligi va sifatlariga ichki (motivatsiya, hissiy holat, qiziqish, charchoq) hamda tashqi omillar (stimullar kuchi, atrof-muhit, shovqin, chalg‘ituvchilar) qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Shuningdek, diqqatni oshirishga yordam beruvchi psixologik yondashuvlar, mashqlar va amaliy tavsiyalar ham ko‘rib chiqiladi.