(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada autizm spektr buzilishida nutq (fonologiya, pragmatika, prozodiya) va xulq (stereotipiya, sensor reaktivlik, moslashuv) diagnostikalari o‘rtasidagi psixologik bog‘liqlik yoritiladi. Diagnostik mezonlar, kuzatuv va testlashning integrativ modeli, madaniy-lisoniy omillar hamda klinik-pedagogik qarorlar uchun kross-modul ko‘rsatkichlarning ahamiyati tahlil etiladi.