(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada shaftolini quritish texnologiyasi, uning afzalliklari hamda iqtisodiy samaradorligi yoritilgan. Shaftoli qisqa muddat saqlanadigan meva hisoblanadi, biroq uni quritish orqali uzoq muddat sifatini saqlash mumkin. Quritilgan shaftoli tarkibida tabiiy shakar, vitamin va minerallar ko‘p bo‘lib, eksport salohiyatiga ega. Tadqiqotda quritishning asosiy usullari, jahon bozorida talab yuqori bo‘lgan davlatlar va O‘zbekiston uchun iqtisodiy foydalari tahlil qilingan.