(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda olib borilayotgan iqtisodiy islohotlarning falsafiy asoslari, ularning maqsadi va strategik yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Islohotlarning asosida bozor mexanizmlarini kuchaytirish, davlat boshqaruvini optimallashtirish, iqtisodiy liberallashtirish, shaffoflikni oshirish, inson kapitaliga sarmoya kiritish va xalqaro iqtisodiy hamkorlikni kengaytirish kabi ustuvor tamoyillar yotadi. Maqolada islohotlarning amaliy natijalari, mavjud muammolar va ularga yechim bo‘ladigan takliflar ham yoritilgan.