(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada ekologik tarbiya va ta’limning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ekologik ta’limning samaradorligi, pedagoglarning metodik tayyorgarligi va o‘quvchilarning ekologik madaniyatini shakllantirishdagi amaliy usullar ko‘rib chiqildi. Shuningdek, maktabgacha ta’limdan tortib oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlarda ekologik kompetensiyani rivojlantirishning eng samarali metodlari aniqlanib, jadvallar orqali taqdim etildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ekologik ta’limning samaradorligi asosan amaliy mashg‘ulotlar va loyihaviy yondashuvlar bilan oshadi, pedagoglarning tayyorgarligi va raqamli resurslardan foydalanish qobiliyati esa bu jarayonga katta ta’sir ko‘rsatadi. Kalit so‘zlar (Keywords): Ekologik tarbiya, ekologik madaniyat, ta’lim, pedagogik yondashuvlar, amaliy mashg‘ulotlar, raqamli resurslar