(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqola madaniy intellekt va raqs san’ati o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikning shaxsiy va ijodiy tafakkur rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Madaniy intellekt shaxsning madaniy muhitni qabul qilish, tushunish va unga moslashish qobiliyati sifatida ko‘rilib, ijodiy jarayonlarda madaniy tajribani shakllantirishga yordam beradi. Raqs san’ati bo‘lsa shaxsning ichki dunyosi, his-tuyg‘ulari va tafakkurini ifodalovchi san’at vositasi bo‘lib, madaniy intellektni rivojlantirishda samarali hisoblanadi.