(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston tijorat banklarining raqamli transformatsiyasi sharoitida mobil ilova va internet-bank texnologiyalari yordamida omonat jalb qilish jarayonlari tahlil qilingan. Mavzuda banklarning raqamli xizmatlarni kengaytirish orqali depozit portfelini diversifikatsiya qilish, mijozlar ishonchini oshirish hamda moliyaviy barqarorlikni ta’minlashdagi roli ilmiy asosda yoritilgan. 2020–2024-yillar davrida tijorat banklari aktivlari, depozit va kredit portfeli hajmidagi o‘sishlar, shuningdek, Mikrokreditbank misolida raqamli xizmatlar samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalarida bank omonatlarini jalb etishda mobil texnologiyalarni takomillashtirish, onlayn moliyaviy platformalarning integratsiyasini kengaytirish va resurs bazasini mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.