(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada viskoz gaz modellarini yechishda qo‘llaniladigan spektral usulning barqarorligi va yaqinlashuv tezligi masalalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Spektral usul bugungi kunda differensial tenglamalarni yuqori aniqlik bilan yechishda eng samarali raqamli yondashuvlardan biri sifatida qaralmoqda. Viskoz gazlar harakati Navye–Stoks yoki Burgers tipidagi nolinear tenglamalar orqali ifodalanadi